Kirjailija Monni Himari

Monni Himari

Kirjailija. Kustantaja.
Kalastus- ja retkeilytoimittaja. Luonnon ja uhanalaisten kalojen puolesta puhuja.
Monni Himari

Kirjoittaminen.fi-sivuston perustaja ja kirjoittamisen ohjaaja.


Mistä kaikki alkoi →

Monni on 15+-vuotisen uran tehnyt kirjoittaja-kuvaaja. Tummat ja tunnelmalliset valokuvat sekä väkevä luonnon kuvailu ovat hänen erityisosaamistaan.

Monni Himari (s. 1985) on Lapin kirjallisuusseuran jäsen sekä Havulaavu Kustannuksen, Eräkirjamessujen ja Kirjoittaminen.fi-sivuston perustaja.

Hänen ammattilaisuransa kirjoittajana alkoi vuonna 2008 perustetusta ja sittemmin Suomen luetuimmaksi matkablogiksi kasvaneesta KAUKOKAIPUU-mediasta.

Maailman matkakohteet ovat kuitenkin vaihtuneet arktisen luonnon dokumentointiin sekä pohjoisen omavaraisuuden harjoittamiseen Finnmarkin Lakselvissa, jonne hän muutti vietettyään vuodenkierron verran Vesterålenissa, Gisløyan apilanmuotoisella saarella, Gavlfjord-vuonon varrella.

Mikäli haaveilet ottavasti ensimmäisen askeleen sanojentäyteisellä neulaspolulla, tai jos haluat syventää luontokirjoittamisen taitojasi, tutustu Monnin järjestämään Vuodenkierto-luontokirjoituskurssiin.18k

@monnihimari96k

@suomiretki50-85k+

kk-lukijaa

Vaella, kalasta, rakasta

Osta →

Monni Himari
Erältä, eräistä

Osta →

Lapin Kansa

”Himarilla on taito valokuvata sanat kuviksi ja sanoittaa kuvat kirjaimiksi.”

Kauppalehti

”Vaella, kalasta, rakasta – Omaa polkua etsimässä on havainnoiva, sympaattinen ja sydänverellä kirjoitettu kertomus.”

Kulttuuritoimitus

”Kirja hämmästytti, ihastutti, sai huolen merten tilasta voimistumaan ja ennen kaikkea inspiroi omien pohjoiseen suuntautuvien hitaiden matkasuunnitelmien tekemiseen.”

LATU&POLKU

”Suomalainen eräkirjallisuus on selkeästi kaivannut Monni Himarin käsiä ja silmiä.”