Erältä, eräistä -kirja

15,00 

Luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Nimeke: Erältä, eräistä
Tekijät: Himari, Monni
Tuotetunnus: 978-952-94-2956-1
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 x 210
Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
Kustantaja: Havulaavu Kustannus


Tuotetunnus (SKU) 500 Osasto


Erältä, eräistä

Yhtä aikaa ajaton ja kantaa ottava, tunnelmallisista luontokuvista ja lastumaisista tarinoista yhdeksi pitkäksi kertomukseksi nivoutuva teos on tuore tuulahdus suomalaisessa eräkirjallisuudessa. Samalla se on tarina ihmisistä, joita kirjoittaja on kohdannut elämänsä poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

Luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Monni Himari on syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1985. Hän työskentelee retkeilytoimittajana ja luontokuvaajana ja asuu Pohjois-Norjan Lakselvissa. Erältä, eräistä on hänen esikoiskirjansa.

Nimeke: Erältä, eräistä
Tekijät: Himari, Monni
Tuotetunnus: 978-952-94-2956-1
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 x 210
Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
Kustantaja: Havulaavu Kustannus

”Suomalainen eräkirjallisuus on selkeästi kaivannut Monni Himarin käsiä ja silmiä.”
— Panu Könönen, päätoimittaja, Latu&Polku

”Ajattelin, että selaan heti nopeasti läpi, niin näen mistä on kysymys. Juutuin tekstiin, jämähdin kuviin, tunsin lämpöä, tunsin ihailua, tunsin mielihyvää, olin myyty – enkä ole edes vielä lukenut Erältä, eräistä -kirjaa. Noin harmonista kokonaisuutta kirjassa en heti vähään aikaan muista nähneeni, mutta silti se on kuin kahdesta maailmasta. Toisaalta hyvin moderni lähestymistapa, mutta jotain niin niin tuttua, kuin vanhoissa erä- ja matkailukirjoissa ajalta jolloin värikuvat tulivat kansien väliin. Erältä, eräistä on tummanpuhuva teos, mutta ei lainkaan synkkä. Onnittelut, upea lopputulos.”
— Joppe Ranta, retkeilytoimittaja

”Kirja on mieletön kokonaisuus. Toivon todella, että tämä ei jää viimeiseksesi. Omasta hyllystä löytyy useampaakin kotimaista erä-/luontokirjailijaa (A.E. Järvinen, Aho, Ilmola, Tuominen, Turunen, jne.) ja tämä ei muuten kalpene yhtään tuossa seurassa. Upea teos! Hienoa että joku tällaisia vielä tänä päivänä tekee.”
— Lukijapalaute

”Ensin ajattelin, että onkohan tällainen eräkirjallisuus mun genreä. Mutta se miten Himari on tarkkaillut luontoa ja pystynyt havaitsemaan sen ytimen sekä kuvailemaan tätä kaikkea tarkasti ja runollisesti vei minut mennessään. Tässä kirjassa oli luonnon sielu. Lisäksi ihmettelin miten näin pieneen määrään tekstiä on saatu kaiken luonnon kuvailun lisäksi luontevasti mahtumaan painava kommentti ilmastonmuutoksesta sekä tarina rakkaudesta. Minulla oli olo, että tulin itse nähdyksi tämän kirjan kautta.”
— Lukijapalaute

”Pakahduttavan kaunis ylistys, sekä tekstinä että kuvina.”
— Lukijapalaute

”Ei löydy vielä sanoja sille matkalle, minkä tein tämän kirjan seurassa. Tarinat ja kuvat veivät mukanaan uusiin paikkoihin vanhojen tuttujen kohteiden lisäksi. Tämän vuoden ehdoton suosikki tähän mennessä. Tätä kaunista teosta suosittelen kaikille, jotka haluavat tuntea rakkauden luontoon sekä toisiin ihmisiin. Liikutuin useamman kerran ja pohdin nykyhetkeä, menneisyyttä ja tulevaisuutta. Kaikkea sitä mistä tämäkin kirja kertoo.”
— Lukijapalaute

”Rauhoittavan meditatiivinen kokemus joka kerta kun kirjan avaa. Maailma häviää kun kauniit runolliset kuvailut vievät mukanaan ja erämaan laajat vistat ja yksityiskohtaiset lähikuvat imevät mukaansa aina uusiin hetkiin. Tätä on ehdoton ilolukea kerran jos toisenkin.”
— Lukijapalaute

”Tuntuu kuin olisin tehnyt kirjalle vääryyttä lukiessani sen loppuu niin nopeasti. Mutta minkäs teet, kun kirja vie mukanaan läpi suomalaisen luonnon. Luettuani Erältä, eräistä en näe naavoja enää samalla tavalla. Nyt ne ovat poisnukkuneiden ukkien partoja, jotka viettävät rauhallisia ikipäiviä vanhojen metsien suojissa. Kiitos lukukokemuksesta.”
— Lukijapalaute

”Rohkea, ihastuttava ja kauniisti kerrottu oma tarina. Kirja on hienosti kirjoitettu ja maisemat ja tapahtumat hienosti kuvattu. Joskus tuntui, että olin paikan päällä. Nautin lukea miten yksi ihminen monien mutkien kautta löysi oman paikan tässä maailmassa. Samaistuin muutamaan kohtaan, esimerkiksi miten yksi pieni päätös tai valinta voi muuttaa elämän suuntaa. Monni kertoi tarinansa nöyrästi ja viihdyttävästi. Tykkäsin paljon, suosittelen!”
— Lukijapalaute

”Tähän saakka olin ajatellut, että romanttinen kirjallisuus ei ole minua varten, mutta nyt oivalsin, että minun romantiikkani on erilaista. Se ei löydy Pariisin lamppujen alta vaan nuotiolta ja auringonlaskun värjäämiltä tuntureilta. Myös kirjan kuvitus on upea.
Teos on sekoitus valokuvataide-, tieto- ja satukirjaa.”
— Lukijapalaute

”Istahdin laiturille. Avasin kirjan ja luin puolet yhdeltä istumalta, vaikka tarkoitus oli lukea viipyillen. Tarinoissa on niin kaunista sanojen leikkiä ja hetkien kuvausta, että aloin itkemään. Ja tuntuu, että teksti tavoittaa jotain sellaista minun sielunmaisemasta, mikä on jäänyt pitkään sanoittamatta. Bonuksena kauniit kuvat ja ihana paperi, jolle kirja on painettu. Se tuntuu vanhan ja kelottuneen hongan pinnalta.”
— Lukijapalaute

 

Mediassa

Toimitus

Kirja toimitetaan postipakettina lähimpään noutopisteeseen. Halutessasi voit myös toivoa eri noutopistettä. Laitathan tällöin tiedon tilaussivulla olevaan viestikenttään. Kirja(t) pyritään toimittamaan heti ja viimeistään 14 päivän arkipäivän sisällä.

Privacy Preference Center