Vaella, kalasta, rakasta
2021

Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta (SKS Kirjat, 2021) on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä, jossa sivutaan myös pohjoisen omavaraisuuden harjoittamista, kalastusta ja meriensuojelua.

BookBeat: Kirja 4.1 / Lukija 4.1 (30.9.2022)
Storytel: Kirja 4.05 (30.9.2022)

Erältä, eräistä - Monni Himari
2020

Erältä, eräistä

Yhtä aikaa ajaton ja kantaa ottava, tunnelmallisista luontokuvista ja lastumaisista tarinoista yhdeksi pitkäksi kertomukseksi nivoutuva teos (Wilder Mind Media, 2020) on tuore tuulahdus suomalaisessa eräkirjallisuudessa. Samalla se on tarina ihmisistä, joita kirjoittaja on kohdannut elämänsä poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

Goodreads: 4.2

Artek, Helsinki: Erältä, eräistä valittiin myyntiin Artekin lippulaivamyymälään, jossa teosta käytetään kauniin kantensa puolesta myös somisteena.

Tutustu »

Printti / verkkomedia

Kaikki kuvat ja tekstit: Monni Himari

Vastuullisen kalastuksen media

Kalast.us

Kalast.us on syyskuussa 2022 perustettu vastuullisen kalastuksen media, joka tarjoaa kalatietoa ja kalatarinoita kaiken tasoisille kalastajille. Vastuullinen kalastaminen ei ole vaikeaa, kunhan tietää säännöt ja ohjeistukse; Kalast.us auttaa suomalaisia vapaa-ajan kalastajia ymmärtämään kalastuksen hyviä ja huonoja vaikutuksia, valitsemaan kohteet ja lajit paremmin sekä muuttamaan kalastusmatkailun alaa ja yleistietoa paremmaksi yksi perho, viehe ja lusikka kerrallaan. Skitt fiske!


Tutustu »
Luontomatkailumedia

KAUKOKAIPUU.fi

KAUKOKAIPUU on Himarin vuonna 2008 perustama luontomatkailumedia, joka tavoittaa kuukausittain 50 000 – +85 000 silmäparia. Lukijalle sivusto tarjoaa innostavia kohde- ja kalastusvinkkejä Suomen ja maailman matkakohteista sekä hyödyllistä tietoa ja tuotearvioita retkeilyvarusteista.


Tutustu »

Mukana tekemässä

Kansallispuistojen kultainen opas

Karttakeskus, 2021

Haastattelu.

Vaihtuvia maisemia

Gummerus, 2021

Haastattelu.

Kevytretkeilijän opas

SKS, 2020

Vieraskynä.

Uuteen nousuun

Tammi, 2019

Haastattelu.

Karttakeskus, 2015

Kolme retkikohdetta.

Podcast

Pohjoista omavaraisuutta

Pohjoista omavaraisuutta -podcast on minisarja arktisessa ilmastossa viljelystä, keräämisestä, kuivaamisesta ja kalastamisesta. Jaksoja on julkaistu 3/6. Podcastia on ollut rahoittamassa Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto.

RAUTU (Salvelinus alpinus)

Dokumentointiprojekti
Alkaen 2018—

RAUTUAIKA

Dokumentointiprojekti
Alkaen 2018—

Sata merkittävää kalakirjaa

(joiden joukosta rautu puuttuu)

Tutkimusmestari Ari Savikon ja kirjailija Sulo Tiaisen (Suomen Kalakirjasto ry, 2017) laatimassa teoksessa esitellään sata suomenkielistä kalakirjaa. Teosten valinta perustuu tekijöiden tietämykseen ja tuntemukseen, vuosikymmenten aikana syntyneeseen käsitykseen hyvin tehdystä, merkittävästä kalakirjallisuudesta.

Lajeista lohi, taimen, hauki ja harjus ovat esillä useammallakin teoksella, mutta rautu (nieriä) loistaa poissaolollaan. RAUTUAIKA-teoksen on tarkoitus paikata tätä kirjahyllyn tyhjää paikkaa.

Monni Himari

Monni Himari (s. 1985) on pitkän linjan retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja. Hän on myös Lapin kirjallisuusseuran jäsen.

Himari on julkaissut menestyksekkäästi kaksi luontoaiheista teosta: Erältä, eräistä (Wilder Mind Media, 2020) ja Vaella, kalasta, rakasta (SKS Kirjat, 2021). Molemmat teokset ovat myynnissä Suomen suurimmissa kivijalka- ja verkkokirjakaupoissa, minkä lisäksi teokset on hankittu Suomen kirjastovalikoimaan.

Kalastus on Himarille elämäntapa. Rakkaus lajia kohtaan syntyi siitä ensimmäisestä itse pyydetystä ja ansaitusta hauesta vuonna 1995.

Himari avustaa maamme luetuimpia luonto- ja eräaiheisia lehtiä ja toteuttaa laajempia sisältökokonaisuuksia Suomen matkailun edistämiskeskuksille. Himari edustaa kutsuttuna Suomen Vapaa-ajan kalastajia Vastuullisena kalastajana. Hänet valittiin Metsähallituksen Tuikki-lehden kasvoksi vuonna 2021.

Kalastusneuvos Markku Myllylän artikkeli

Jutun voi lukea maksutta myös Kuusamon Seudun verkkosivustolta.

Jutun on kirjoittanut kalastusneuvos Markku Myllylä. Artikkeli julkaistiin Kuusamon Seudussa 22.9.2022.