Alkaa 1.1.2022

Lähde rohkeasti sanojentäyteiselle neulaspolulle ja ota ensiaskel kohti kirjoittajan unelmiasi!

12kk vain 6,25€/kk

Tällä metodilla minustakin kasvoi retkeilytoimittaja

Vielä viisi vuotta sitten istuin toimistossa 8–16 ja vain haaveilin retkeilytoimittajan ammatista.

Seurasin muiden onnistumisia ja vapautta tehdä työkseen sitä, mistä itse unelmoin.

Kun silloinen kollegani yksilläkin afterworkeilla kysyi varsin ivalliseen sävyyn, mitä muka haluaisin tehdä työkseni, jos en sitä, mitä tuolla hetkellä, vastasin: ”Kirjoittaa Suomen Ladulle.” Vastaparini nauroi ja kysyi, puhunko jostain hiihtokoulusta.

En lannistunut saati antanut periksi, vaan sisuunnuin.

Kirjoitin, kirjoitin lisää, ja kirjoitin vieläkin enemmän. Käytin kaiken vähäisen vapaa-aikani luonnossa liikkumiseen ja harjoittelin kaiken näkemäni, kuulemani ja aistimani taltioimista.

Kaksi vuotta myöhemmin ensimmäinen artikkelini julkaistiin suositussa Latu&Polku-lehdessä…

... ja nyt dokumentoin luontoa työkseni omia aikataulujani kunnioittaen. En ole käyttänyt herätyskelloa paitsi niinä aamuina, kun nousen kuvaamaan auringonnousua (jos edes olen malttanut nukkumaan).

Haluaisitko kirjoittaa lukijat hurmaavia luontotarinoita?

Tarinoita, joissa lauseiden polut polveilevat pakkaspuuteria kimmeltävästä talvennavasta raikkaan aamukasteen tuoksuisiin kevätpäiviin, meripihkan kullankeltaisissa sävyissä hehkuvaan yöttömään yöhön ja hiilloksen oranssinpunaisena loimottavaan syksyn maaruskaan?

Kaipaatko apua luonnon kauniiseen tulkintaan silloinkin, kun maa on märkä ja musta ja imee itseensä kaiken valon? Mitä hyvää edes voi sanoa kengät kastelevasta loskasta tai luonnon ja ihmismielen lakastamasta marraskuusta?

Tällä kirjoituskurssilla syvennät osaamistasi luonnon kuvailussa ja tunnerikkaiden tarinoiden kirjoittamisessa. Samalla luot itsellesi rutiinin, jonka avulla kirjoittamisesta tulee mutkaton osa arkea – ikioma hetki, jota suorastaan odottaa ja jota ei halua sivuuttaa!

Oletko valmis aloittamaan?

Osallistu Vuodenkierto-kirjoituskurssille!

Kenelle kurssi soveltuu?

Kurssi soveltuu sinulle, joka haluat syventää teksteissäsi luonnon kuvailua ja tunnelmien välittämistä lukijoille. Luontokirjoituskurssin tarkoituksena on opastaa sinut sille samalle sanojentäyteiselle neulaspolulle, jolla aikanaan otin itsekin sen ensimmäisen askeleen.

Lähtötaso luontokirjoituskurssille on matala. Sinun ei tarvitse taitaa täydellistä kielioppia saati edes olla kirjoittanut paljon – riittää, että sinulta löytyy intoa tekstin tuottamiseen! Ja totta kai luonnon havainnointiin.

Kurssi toteutetaan Kirjoittaminen.fi-sivustolla, joka on perustamani luovan kirjoittamisen kursseja tarjoava verkkoalusta kaiken tasoisille kirjoittajille.

luontosanastot

Kurssilla pääset lataamaan laatimiani luontosanastoja, joita voit jatkossa hyödyntää tekstiesi tukena ja taustamateriaalina.

Kurssi-info ja aikataulu

Luontokirjoituskurssi alkaa 1.1.2022 ja kestää joulukuun 2022 loppuun. Uudet kurssimateriaalit päivittyvät Omille sivuillesi aina kuukauden 1. päivä.

Kurssi toteutetaan etäverkkokurssina, tehtävät saat tehdä oman aikataulusi mukaisesti.

Ja jos jokin tehtävistä jää välistä, sekään ei haittaa; kuukausien aikana julkaistavat kirjoitusharjoitukset eivät ole sidoksissa toisiinsa eivätkä ne siten vaikuta kurssilla etenemiseen.

Lisäksi pääset keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia omalla yksityisellä kurssialustalla, joka on vain kurssilaisten käytössä. Pidämme myös kolme kirjoittajailtaa verkon välityksellä, joihin voit halutessasi osallistua.

Anna unelmillesi mahdollisuus!
tuohivirsut

Kurssin ohjaajasta

Erältä, eräistä

Esikoisteokseni Erältä, eräistä (2020) on omassa genressään suuren suosion saavuttanut kuvitettu lastukokoelma Suomen ja Saamenmaan luontokohteista. Toteutin kirjan omakustanteena purettuani omasta tahdostani silloisen kustannussopimuksen.

Toinen teokseni, Vaella, kalasta rakasta -nimeä kantava romaani (SKS Kirjat, 2021), on edeltäjänsä tavoin luontokuvillani sävytetty suolantuoksuinen matkakertomus, koskettava tarina rakkaudesta ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa.

Yhden kirjoitusillan aiheena on omakustanteen julkaiseminen, minkä lisäksi jaan vinkkini käsikirjoituksen tarjoamisesta kustantajalle sekä retkijutun ehdottamisesta luontolehdelle.

Varaa paikkasi, joka kustantaa alle 7€ kuussa!

Anna kurssi lahjaksi!

Mietitkö syntymäpäivä- tai joululahjaa luontoa rakastavalle ystävälle, joka saattaisi haaveilla kirjoittajan töistä, tai joka haluaisi sanoittaa omat retkensä muiden luettavaksi? Voit ostaa Luontokirjoituskurssin myös lahjaksi!

Kurssi toteutetaan Kirjoittaminen.fi-sivustolla, joka on perustamani luovan kirjoittamisen kursseja tarjoava verkkoalusta kaiken tasoisille kirjoittajille.

Osta lahjakortti

Mietitkö vielä?

Jos, se kertoo ainoastaan aiheen todella kiinnostavan sinua. Älä siis enää emmi, vaan lähde tavoittelemaan unealmiasi kannustavassa porukassa!

Jaan tällä kurssilla omat parhaat vinkkini ja harjoitteeni, kannustan sinua kun tyhjä paperi kammoksuttaa, ja haastan sinut sukeltamaan teksteissä niin syvälle kuin vain uskallat.

Luonnon kokeminen on meistä jokaiselle uniikki, ja juuri sen vuoksi haluan ohjata sinua lempeästi kokeilemaan erilaisia tapoja tulkita luontoa.

Jos haluat, voit toimittaa minulle kurssin aikana 2-3 lyhyttä (1-2 liuskaa) tekstiä kommentoitavaksi. En korjaa mitään (tällä kurssilla emme paneudu pilkkusääntöihin), mutta annan mielelläni palautetta, josta toivottavasti on sinulle iloa ja hyötyä.

Lämpimästi tervetuloa vuodenkierron pituiselle Luontokirjoituskurssille!

Pohjoisin terveisin,
Monni

Kyllä, haluan mukaan kurssille!