kirjailija / author

Monni Himari

Olen Helsingin ja Italian Faenzan kautta Pohjois-Norjan Lakselviin muuttanut kirjailija, luontokuvaaja ja retkeilytoimittaja. Olen julkaissut kaksi teosta, jotka kantavat nimeä Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä (SKS Kirjat 2021) ja Erältä, eräistä (Wilder Mind Media 2020).

Esikoisromaanini on luontokuvin sävytetty lastukokoelma Suomen ja Saamenmaan luontokohteista. Uusin kirjani on suolantuoksuinen matkakertomus uudesta alusta, oman polun löytämisestä ja pohjoisen upeasta luonnosta.

Minulla on ollut ilo ja kunnia olla mukana kirjoittamassa myös yhdessä muiden kirjailijoiden kanssa.

Olen työskennellyt luontokuvaajana ja retkeilytoimittajana vuodesta 2016. Toimin myös kouluttajana luovan kirjoittamisen verkkokursseja vuonna 2021 perustamallani Kirjoittaminen.fi-sivustolla.

”Himarilla on taito valokuvata sanat kuviksi ja sanoittaa kuvat kirjaimiksi.”

”Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä on havainnoiva, sympaattinen ja sydänverellä kirjoitettu kertomus.”

”Kirja hämmästytti, ihastutti, sai huolen merten tilasta voimistumaan ja ennen kaikkea inspiroi omien pohjoiseen suuntautuvien hitaiden matkasuunnitelmien tekemiseen.”

”Sujuvasti kulkeva tarina uuden löytämisestä, seikkailusta, rakastumisesta ja kalastuksesta sekä luonnosta.”

2021

Vaella, kalasta, rakasta


Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Suolantuoksuinen matkakertomus pureutuu olemassaolon suuriin kysymyksiin ja itsetutkiskeluun osana oman paikkansa löytämistä – Himari löysi sydämen satamansa Vesterålenissa sijaitsevalta pieneltä apilanmuotoiselta Gisløyan saarelta, jossa arjen luksusta on olla käyttämättä herätyskelloa. Väkevä ja tunnelmallinen kuvailu on Himarin erityisosaamista, minkä ansiosta lukijat pääsevät katsomaan Norjanmeren maisemia ja elämää sen rosoisilta rannoilta omin silmin.

Osta kirja
2020

Erältä, eräistä


Yhtä aikaa ajaton ja kantaa ottava, tunnelmallisista luontokuvista ja lastumaisista tarinoista yhdeksi pitkäksi kertomukseksi nivoutuva teos on tuore tuulahdus suomalaisessa eräkirjallisuudessa. Samalla se on tarina ihmisistä, joita kirjoittaja on kohdannut elämänsä poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

Luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Osta kirja

Vuodenkierto-kurssi

Vuodenkierto on 12 kuukauden pituinen luontokirjoituskurssi, jonka tehtävät vaihtelevat kuluvan kuukauden mukaan. → Lue lisää

Inspiraatio

Fotografi NORD°

Fotografi NORD° on kokoelma luonnon kauneimpia näkymiä, jotka olen taltioinut omilla kuvausmatkoillani. → Tutustu valikoimaan

Kirjoittaminen.fi

Kirjoittaminen.fi tarjoaa luovan kirjoittamisen verkkokursseja kaiken tasoisille kirjoittajille.
→ Tutustu