Havulaavu

Havulaavu

Kustantamo ja tapahtumajärjestäjä

Kalatarinoiden kirjoituskilpailu

Kirjoittaminen.fi ja Havulaavu Kustannus järjestävät kirjoituskilpailun unohtumattomimmista kalastusmuistoista. Kilpailuaika on 15.1.–15.6.2023.

Havulaavu Kustannus kutsuu kirjoittajia vuonna 2023–2024 julkaistavaan novelliantologiaan (kirjan tarkempi julkaisuaikataulu kerrotaan kesällä 2023).

Haemme uusia novelleja, joiden aiheena on kalastus. Kirjan toimittaa Monni Himari.

Novelliantologian työnimi on Kalansilmien katse ja siihen toivotaan kirjoittajilta ensisijaisesti novelleja, joiden aiheena ovat rakkaimmat ja hulvattomimmat kalastusmuistot. Jos et kalasta itse, voit esimerkiksi kirjoittaa tarinan kalastavasta läheisestä.

Novellien aiheet

Rantavedessä pyrstöllään mylläyttänyt suurlohi, yöttömässä yössä joen niskalta pyydetty tomera taimen tai ensimmäinen omalla perholla saatu saalis. Kalastus on osa suomalaisuuden ydintä ja meillä kaikilla on siitä muistomme.

Perheen tai ystävien kanssa järjestetyt leikkimieliset onkikisat, kitkerän suloinen kalamuisto tai elämäsi onnistuminen, hyytävä pilkkireissu – mikä on mieleenpainunein, ikimuistoisin, kamalin, hullunkurisin tai paras muistosi kalareissusta? Kerro se meille!

Kaikenlaiset kalastusta käsittelevät muistot, tarinat ja kokemukset ovat tervetulleita mukaan kilpailuun. Haussa ovat nimenomaan novellit, joiden teemoista voit lukea lisää täältä.

Kirjan novelleja täydentävät Monni Himarin herkät ja tunnelmalliset valokuvat, jotka dokumentoivat kalastusta pohjoisen luonnossa.

Novellin lähettäminen

  • Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun yhdellä novellilla, jonka tulee olla suomenkielinen ja ennen julkaisematon
  • Teksti lähetetään sähköisesti osoitteeseen: info@kirjoittaminen.fi
  • Tekstin tulee olla muokattava tekstitiedosto, esimerkiksi rtf-tiedosto (emme ota vastaan pdf-tiedostoja)
  • Tekstin enimmäispituus on 10 000 merkkiä
  • Lähetettävän tekstin fontti: Times New Roman / fontin koko: 12 / riviväli 1,5
  • Novellilla tulee olla nimi
  • Lisää tekstitiedoston loppuun kirjoittajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero

Raati valitsee 20–30 tekstiä Kalansilmien katse -antologiaan, jonka kustantaa Havulaavu Oy. Ilmestymisaikataulu on joko syksyllä 2023 tai keväällä 2024.

Julkaistavat novellit valitaan aikarajan päättyä. Valitut ja valitsematta jääneet novellit ilmoitetaan kirjoittajille heinäkuussa 2023.

Kilpailuun osallistuessaan kirjoittaja antaa luvan tekstin julkaisulle antologiassa. Mukaan otettavat tekstit toimitetaan ja oikoluetaan. Lisäksi mutta vain tarvittaessa tekstejä jatkotyöstetään yhdessä kirjan toimittajan (Monni Himari) kanssa. Tekijänoikeudet julkaistaviin teksteihin säilyvät kirjoittajilla. Julkaistavia tekstejä ei laiteta paremmuusjärjestykseen.

Palkkio

Kullekin antologiaan mukaan päässeelle kirjoittajalle maksetaan 50 euron palkkio julkaisuluvasta ja toimitetaan antologiaa kolme (3) ilmaista tekijäkappaletta. Tekijöillä on myös mahdollisuus ostaa antologiaa alennushintaan. Julkaisulupa antaa Havulaavu Oy:lle vuoden yksinoikeuden novellin julkaisemiseen ja pysyvän oikeuden ottaa tarinasta uusia painoksia, koska pyrkimys on pitää teos tulevaisuudessakin saatavilla. Vuoden kuluttua julkaisusta kirjoittaja on vapaa julkaisemaan novellin muuallakin.

Kilpailukutsua saa mielellään jakaa eteenpäin.

Kirjoittamisen iloa!

Lisätietoja antaa:
Monni Himari, info@kirjoittaminen.fi

Haluan tietää, kun teos tulee ennakkomyyntiin

Ennakkomyynnissä kirja on normaalia edullisempi.