Himari

Monni Himari

Kirjailija / Retkeilytoimittaja / Luontokuvaaja

Kirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himari (s. 1985) tunnetaan väkevästä luonnon kuvailusta sekä tummista ja tunnelmallisista luontokuvista. Latu&Polku-lehden ja Erä-lehden lisäksi Himari kirjoittaa Suomen luetuinta ja palkituinta matkablogia, Kaukokaipuuta.

Luontokohteiden ja kalastuksen lisäksi Himari kirjoittaa omasta elämästään – siitä, mitä hän näkee, kokee ja tuntee, aina kuitenkin niin että lukijalle jää myös tilaa tulkinnalle.

Himari on kotoisin Hämeenlinnasta ja valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta teolliseksi muotoilijaksi (BA). Sittemmin Helsingin ja Italian kautta Vesteråleniin ja sieltä Finnmarkin Lakselviin päätynyt Himari opettaa luovaa kirjoittamista ja luontokuvaamista.

Tuikki 01/21: Vuoden kasvo

Erä-lehti 08/21: Suomujen välkettä

YLE Aamu-tv 08/18: Retkeilyvinkit

Dolomiti

National Geographic 09/17: Daily Dozen

Tunnusluvut

Monnin kanavat tavoittavat Instagramissa 76k silmäparia. Hänen KAUKOKAIPUU-sivustonsa on Suomen luetuin matkablogi, joka tavoittaa kuukaudessa yli 50k uniikkia kävijää.

nepal

Asiakkuuksia

"Mitä surkeampi sää, sitä tunnelmallisempia valokuvia."

Erältä, eräistä

Himari julkaisi suuren suosion saavuttaneen kuvitetun lastukokoelman Erältä, eräistä omakustanteena maaliskuussa 2020. Menestys on jatkunut myös julkisella puolella: kirjaa voi lainata suurimmasta osaa Suomen kirjastoja, minkä lisäksi teosta voi tilata useimmista verkkokirjakaupoista.


Vaella, kalasta, rakasta

Himarin toinen kirja julkaistaan SKS Kirjat toimesta syksyllä 2021.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Suolantuoksuinen matkakertomus pureutuu olemassaolon suuriin kysymyksiin ja itsetutkiskeluun osana oman paikkansa löytämistä – Himari löysi sydämen satamansa Vesterålenissa sijaitsevalta pieneltä apilanmuotoiselta Gisløyan saarelta, jossa arjen luksusta on olla käyttämättä herätyskelloa. Väkevä ja tunnelmallinen kuvailu on Himarin erityisosaamista, minkä ansiosta lukijat pääsevät katsomaan Norjanmeren maisemia ja elämää sen rosoisilta rannoilta omin silmin.


Luonnonsuojelu

Merien- ja luonnonsuojelu on lähellä Himarin sydäntä. Hän on toiminut Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä, nuorille suunnattun Suomen Luonnonsuojeluliiton Tankki-hankkeen mentorina sekä Kuusamo Summit -tapahtuman ja Luonto-Liiton Luontokuva-haastekampanjan kummina. Hänet on myös valittu Lapin Kirjallisuusseuran jäseksi.

Himari lahjoitti 10% Erältä, eräistä -kirjan myyntivoitosta Luonnon perintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun. Heinäkuussa 2021 lahjoitettu summa oli 2 500 euroa.

Himarin luontotarinoita voi seurata myös Instagramissa. Lisäksi hän ylläpitää suosittua Suomen luontokohteita esittelevää Suomiretki-tiliä.