Monni Himari

Kirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himari (s. 1985) tunnetaan väkevästä luonnon kuvailusta sekä tummista ja tunnelmallisista luontokuvista. Himari kirjoittaa omasta elämästään – siitä, mitä hän näkee, kokee ja tuntee, aina kuitenkin niin että lukijalle jää myös tilaa tulkinnalle.

Himari on kotoisin Hämeenlinnasta ja valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta teolliseksi muotoilijaksi. Sittemmin Helsingin ja Italian kautta ensin Vesteråleniin ja sieltä Finnmarkin Lakselviin päätynyt Himari opettaa luovaa kirjoittamista ja luontokuvaamista, kirjoittaa Suomen palkituinta matkablogia KAUKOKAIPUUta ja työskentelee freelancerina tekstituotantojen parissa.

Tuotanto

Himari julkaisi suuren suosion saavuttaneen kuvitetun lastukokoelman Erältä, eräistä omakustanteena maaliskuussa 2020. SKS Kirjat julkaisee Himarin romaanin Vaella, kalasta, rakasta syksyllä 2021.

Lisäksi Himari on toiminut vieraskirjoittajana useissa alan julkaisuissa: retkeilylehdissä, luontoaiheisissa kirjoissa ja luonnosta julkaisevilla verkkosivustoilla.

Luonnonsuojelu

Merien- ja luonnonsuojelu on lähellä Himarin sydäntä. Hän on toiminut Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä, nuorille suunnattun Suomen Luonnonsuojeluliiton Tankki-hankkeen mentorina sekä Kuusamo Summit -tapahtuman ja Luonto-Liiton Luontokuva-haastekampanjan kummina. Himari on myös Lapin Kirjallisuusseuran jäsen.

Himarin luontotarinoita voi seurata myös Instagramissa. Lisäksi hän ylläpitää Suomen luontokohteita esittelevää Suomiretki-tiliä.